INNOSTAMINEN

Anita puhumassa työyhteisöinnostamisesta Esimies & Henkilöstö -messuilla 2015, kuva napattu Mia Vuorio-Ringwaldin kuvaamalta videolta.

Teoria täytyy muuttaa käytännöksi: Anita on Suomen edelläkävijöitä sillä alueella sosiokulttuurisessa innostamisessa.
(Dosentti Leena Kurki, joka on tuonut sosiokulttuurisen innostamisen käsitteen Suomeen ja luonut sen suomenkielisen teorian)

Todella iloinen, aurinkoinen ja ennen kaikkea innostunut luennoitsija. Anita tuntuu elävän kokonaisuudessaan todella innostuneesti ja tartuttaa sen muihinkin. Tätä olisi kuunnellut pitempäänkin!
(työhyvinvointiluennon osallistuja)

 

Videonäyte Innostutko ja innostatko? – työyhteisöinnostaminen organisaation arjessa -luennolta

 

Innostajan palveluni:

Työyhteisöinnostaminen
– verkkokurssit
– hyvinvointiluennot ja valmennustuokiot
– ryhmävalmennusprosessit

Muu innostaminen
– unelmatyöskentelyt (yksilö- ja ryhmävalmennus)
– uravalmennukset (yksilö- ja ryhmävalmennus)
– tulevaisuusverstaat ja muut osallistavat työpajat

Innostaja?

Nimike pohjautuu paitsi omaan persoonaan innostujana ja innostajana, ennen kaikkea sosiokulttuuriseen innostamiseen, joka on sosiaalipedagogiikan yksi ilmenemismuoto. Se on ajattelun, ihmisten kohtaamisen ja toiminnan tapa, joka liittyy hyvään elämään, kasvatukseen, ihmisyyteen, välittämiseen ja vapauteen. Sosiokulttuurisen innostamisen tarkoituksena on luoda sellaisia osallistumisen prosesseja, joissa ihmiset kasvavat aktiivisiksi toimijoiksi yhteisössään.

Innostajan ammattitaitoni on tullut paitsi koulutuksen kautta (esimerkiksi yhteisöpedagogin ja ammatillisen opettajan ammattikorkeakouluopinnot sekä sosiaalipedagogiikan yliopisto-opintoja), myös noin 20 vuoden kokemuksen kautta yhteisöllisistä prosesseista erilaisten ryhmien ohjauksessa, valmennuksessa ja kouluttamisessa. Olen muuan muassa vetänyt satoja osallistavia tulevaisuusverstastyöskentelyjä erilaisille ryhmille. Sosiaalipedagogiikkaa ja sosiokulttuurista innostamista olen opettanut ja kouluttanut Lahden ammattikorkeakoulun sosiaalialalla kaksi lukuvuotta sekä ohjaajakoulutusten osana järjestöillä, kunnilla ja vapaan sivistystyön oppilaitoksissa. Tällä hetkellä olen YAMK-opiskelija ja samalla työyhteisön kehittäjän yhteisöpedagogi AMK -koulutuksen kehittäjä Humanistisessa ammattikorkeakoulussa. Kehittämistä kerrakseen!

Lue täältä palautteita valmennuksiini ja koulutuksiini osallistuneilta.

078-002Avasin kesäkuussa 2014 Facebookissa Sosiokulttuurinen innostaminen –sivun kolmen muun innostamisen ammattilaisen kanssa. Mukana on lisäkseni kulttuurituottaja, kuvataiteilija ja taideohjaaja Inka Ylihärsilä, sosiokulttuurinen innostaja ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Kirsi Riihijärvi sekä Sivistysliitto Kansalaisfoorumin (SKAF ry) kehittämispäällikkö Timo Tervo. Sivun tarkoituksena on koota yhteen sosiokulttuurisesta innostamisesta innostuneita ihmisiä sekä aiheeseen liittyviä ideoita, hankkeita ja toimintaa.

 

Share Button