Päivi Arvosen Egypti-valokuvanäyttelyiden avajaiset


Tapahtuman tiedot

  • Date:

Kairossa asuvan toimittaja ja valokuvaaja Päivi Arvosen valokuvanäyttelyt ovat nähtävillä Onnistuksessa Helsingin Kulosaaressa tammikuussa, alkaen 9.1. Arkea ja juhlaa Egyptissä täyttää Onnistuksen galleriasalin, Kairon katulapset puolestaan aulagallerian.

Arkea ja juhlaa Egyptissä -valokuvanäyttely vie katsojan lähelle egyptiläistä arkea, josta matkailija hyvälläkin onnella näkee vain pieniä välähdyksiä.

Valokuvanäyttelyn viestiä täydentävät Arvosen kirjoittamat artikkelit, jotka ovat näyttelyvieraiden luettavissa. Näyttelyn aihepiirit liittyvät mm. egyptiläisen naisen, perheen ja lapsen elämään ja asemaan yhteiskunnassa sekä työnteon ja vapaa-ajan hetkiin.

Kairon katulapset -valokuvanäyttely on tuotettu vuonna 2009 osaksi Kulttuurikameleontit ry:n Kairon katulapset ja näkymättömyyden ongelma -viestintä- ja kehityskasvatushanketta.

Näyttelyiden avajaisia vietetään 9.1. kello 18-20 hyväntekeväisyystapahtuman merkeissä. Egyptin tunnelmiin johdattaa tanssillaan itämaisen tanssin ammattilainen Outi of Cairo. Tapahtumassa on myynnissä Kairon nuorten katuäitien tekemiä koruja sekä halvapatukoita. Tuotto käytetään Kairon nuorten turvakodista itsenäistyneiden äitien ja heidän perheidensä tukemiseen, esimerkiksi lasten ja äitien koulutukseen.

Ilmoittautumiset avajaisiin 7.1. mennessä tarjoilujen vuoksi Onnistukseen info(at)onnistus.net tai Päivi Arvoselle paivi(at)timantti-idea.net.

Avajaisissa on nähtävillä myös Kulttuurikameleontit ry:n hyväntekeväisyyshuutokaupassa kaupattavat Riikka Juvosen neljä kehystettyä kuvitustyötä. Tuhannen ja yhden yön tunnelmaa henkivät itämaiset työt ovat vuonna 2008 ilmestyneestä Juvosen kuvittamasta ja kirjoittamasta Mummon satukirja -teoksesta, jonka on kustantanut Kirjapaja. Huutokauppa jatkuu helmikuun loppuun asti yhdistyksen nettisivuilla ja myös tässä avajaistapahtumassa voi jättää huutoja.

*

Lisätietoja Kairon katulapset -valokuvanäyttelyn taustasta ja avajaisten tuoton kohteesta:

Katulapset ovat moninkertainen väliinputoajaryhmä Egyptin yhteiskunnassa. Katulapsia on jopa kolme miljoonaa. Katulapsityötä tekeviä järjestöjä on Egyptissä vähän eivätkä ne saa toimintaansa valtion tukea.

Kulttuurikameleontit ry on vuonna 2003 perustettu kansalaisjärjestö, joka toteutti Kairon katulapset -kehitysyhteistyöhankkeen 2010-2013 jäsenmaksujen ja lahjoitusvarojen turvin. Hankkeen jatkona on nuorten äitien voimaannutushanke tammikuun 2014 loppuun asti ja yhdistyksen kautta toimitetaan rahankeräysvaroja Kairoon ainakin toukokuuhun 2014 asti.

Kulttuurikameleontit ry:n hanketoiminta Kairossa tukee ja vahvistaa egyptiläisen yhteistyökumppanin Hope Village Societyn turvakotien ja päiväkeskusten toimintaa.

*

Päivi Arvonen: http://www.timantti-idea.net/
Kulttuurikameleontit ry: http://kulttuurikameleontit.com/

Share Button

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *