Uusia tuulia Onnistuksessa

Kirjoittanut: Anita Mäntynen-Hakem

Kuinka toteuttaa itsensä kanssa tehty sopimus levollisuuden opettelusta, kun niin kalenteri, liiketoimintasuunnitelma kuin pankkitilitkin vinkkaavat, että töitä olisi edelleen tehtävä muutaman kokopäiväisen työntekijän edestä? Hetken tuumailun jälkeen terävästi totesin, että eipä onnistu mitenkään.

Eivät riittäneet loppuvuoden oivallukset, vaan niin on vielä tämän vuoden puolella pitänyt laittaa aivan kaikki asiat halki, poikki ja pinoon. Onnistuksen uudelleenorganisoinnistakin voisi puhua. On mahtavaa, kun ympärillä on innovatiivisia ihania ihmisiä, joiden kanssa tätä kaikkea voi tehdä yhdessä, yksin ei aina tarvitse puurtaa pienyrittäjänkään onneksi.

Viimeisen viikon aikana asiat ovat selkiytyneet. Yhdessä vastaperustetun Sibia Oy:n Liina Hongellin kanssa olemme saaneet luotua Onnistuksen kokous- ja kehityspalveluista selkeän kokonaisuuden, jossa useammalla toimijalla tulee olemaan oma roolinsa. Osa toiminnoista on valmiina saman tien, osa muotoutuu syksyyn mennessä. On muuten aivan huikeaa tehdä suunnittelutyötä Liinan kaltaisen visuaalisen fasilitaattorin kanssa, joka hetkessä luo kaiken sekavankin tuumailun selkeäksi kuvaksi!

Onnistuksen alkuhetkistä mukana ollut Mia Vuorio-Ringwald Vivid Imprints –yrityksineen tulee ottamaan isompaa roolia toiminnassa tulevan kesän myötä ja Outi Tammen sisustama hyvinvointihuone on buukattu jo tälle keväälle täyteen. Ainakin yksi aivan uusi pitempikestoinen toimijakin Onnistukseen on tulossa, vielä maltetaan tovi odotella kaiken varmistumista.

Onnistuksessa on vielä viikon verran nähtävillä upeaa ja puhuttelevaa Emmi Vuorisen grafiikkaa, sen jälkeen salin seinille vaihtuu Helsingin Diakonissalaitoksen ja Helsingin kaupunginteatterin yhteistyöprojektin hedelmä Helmi-valokuvanäyttely. Huhtikuun alkupuoli on galleriasalissa vielä avoinna, pääsiäisestä vappuun on vuorossa Nooralotta Ikosen näyttely, jonka osana on myös lasten naamiopaja. Toukokuussa Heli ja Markus Lehtokummun näyttelyssä Ovi aurinkoon – aurinkoisia tarinoita elämästä ja uudistumisesta nähdään lyhyt animaatioelokuvakin maalausten, piirustusten ja valokuvien lisäksi. Toukokuun lopussa päättyykin näillä näkymin Onnistus Ay:n oma galleriatoiminta tilassa ja uudet tuulet puhaltavat myös siltä osin. Kokous-, koulutus- ja juhlakäyttöön tilaa vuokrataan jatkossakin.

Omat työni vievät minua työpöydän äärestä usein sinne sun tänne, niin kouluttajan töihin, työpajaohjauksiin, kirjapalavereihin kuin liiketoiminta- ja tuote-esittelyihinkin. Onnistuksen tilakokonaisuuden koordinointi pysyy minun työnäni edelleen, tarjoan oman osani kokous- ja kehityspalveluista ja joitakin omia kursseja sekä tapahtumia järjestetään matkan varrella myös. Onnistuksen tilassa säilyy myös kaiken Onnistus Ay:n työn sydän ja sieluni lepopaikka.

Tiesittekö muuten, että viron kielen sana onnistus tarkoittaa suomeksi siunausta? Vaikka perustin ensimmäisen Onnistus-yritykseni eli toiminimen Anitan Onnistus jo vuoden alussa 2008 kaikenmoisen sanaleikin lopputuloksena, vasta joulumyyjäisissämme 2013 eräs ystävällinen herrasmies kertoi minulle tämän kauniin yksityiskohdan.

Share Button